Stuurhuizen, hydraulisch bekrachtigde stuurhuizen en stuurpompen
reviseren wij op de meest professionele wijze

 

Bij EDS wordt uw stuurhuis en stuurpomp van uw waardevolle klassieker in de regel beter onder handen genomen dan bij welk ander revisiebedrijf ook.

Informeer Hier!

De problemen met uw stuurhuis kunnen nl. veel dieper liggen. De historie van uw klassieker is zelden bekend, met gevolg dat het vaak moeilijk is om vast te stellen wat er in het verleden met het stuurhuis is gebeurd. Maar ook de jaren tellen mee, veel of weinig kilometers, dat is niet altijd bepalend voor de uiteindelijke conditie.

Veel revisiebedrijven vervangen meestal de onderdelen van uw stuurhuis met behulp van een standaard reparatieset. Onze ervaring is dat een dergelijke set bij de klassieke auto zeker niet voldoende is om uw stuurhuis weer in goede conditie te krijgen.

EDS heeft veel ervaring met de klassieker stuurhuizen en kan als geen ander die aandacht besteden aan uw stuurhuis die het werkelijk nodig heeft. Zo vervangen wij niet alleen de seals (rubber delen) maar worden ook alle inwendige onderdelen éérst stuk voor stuk grondig gecontroleerd op slijtage en beschadiging bijv. door roestvorming. De assen, rollagers en glijlagers kunnen alleen worden hergebruikt indien deze in goede conditie verkeren. Is dit niet mogelijk, dan is reparatie of productie van nieuwe onderdelen noodzakelijk.

Onze aanpak heeft voor u als voordeel dat uw klassieke auto weer plezierig en ontspannen rijdt en niet hinderlijk zijn eigen richting zoekt.

EDS verleent twee jaar garantie op al haar revisiewerk!

Informeer Hier!

Controleer eerst de oorzaak!

  • Als uw stuurhuis vloeistof (olie) lekt dan is het duidelijk dat uw stuurhuis aan revisie toe is. Om ergere schade aan alle interne delen van het stuurhuis tot het minimum te beperken raden wij u aan om dit zo spoedig te laten reviseren.
  • Lekt uw stuurhuis geen vloeistof maar heeft u klachten in de aard van speling, nare resonanties of bonkende geluiden dan doet u er verstandig aan om eerst de gehele voortrein te inspecteren. Denk hierbij aan stuurkogels, fusee kogels etc.. Blijkt het een extern stuurdeel of ophangingdeel te zijn dan kunt u uitstekend bij EDS terecht voor vervanging. De meeste stuurkogels, fusee kogels etc. hebben wij op voorraad of zijn binnen een redelijke termijn te leveren.
  • Indien na grondige controle blijkt dat uw onderstel spelingvrij is dan zult u over moeten gaan tot revisie van het stuurhuis.
  • Controleer de stuurpomp op lekkages. Het kan ook zijn dat de pomp geen druk meer kan leveren met gevolg dat het stuurhuis niet bekrachtigd wordt. Revisie of vervanging van de pomp is dan noodzakelijk.

Wij informeren u graag en vrijblijvend over de mogelijkheden.
U kunt altijd bellen +31 85 4013423 of mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Additional information